Общи условия за ползване на сайта fantasy-travel.eu

Осъществявайки достъп, разглеждане и използване на уебсайта на Фентази травел ООД чрез уеб браузър, мобилно устройство, таблет или мобилно приложение, Вие приемате и се съгласявате, че сте прочели, разбрали и съгласили с условията посочени по-долу, както и с декларацията за поверителност, също публикувана по-долу.
Съдържанието и структурата на страниците в сайта на Фентази травел ООД, както и услугата за онлайн резервиране, са собственост, управляват се и се предоставят от Фентази травел ООД, компанията собственик на уебсайта.
Тези страници са предвидени за използване от потребителите като персонална и некомерсиална употреба, при спазване на условията определени по-долу.
Фентази травел ООД разполага с лиценз за туропериатор туристически агент № РКК-01-6245 / 2008г , както и сключена застраховка “Отговорност на туроператора” съгласно чл.42 от Закона за туризма към ЗК “Лев Инс” АД и номерът на застрахователната полица е № 00088376/13062010010747, валидна от 03.07.2020г. до 03.07.2021г

Лиценз за туроператорска и турагентска дейност

Сертификат за отговорност на туроператора 2020 - 2021

Използване на уебсайта

За да използвате услугите, предоставени в сайта ни, вие трябва да:

Имате навършени 18 години.
Ползвате уебсайта и услугите му според Общите условия посочени в него.
Използвате уебсайта ни за направата на реални резервации за Вас или за лице, което Ви е упълномощило да резервирате за него.
Информирате упълномощилото Ви лице за Общите условия на сайта и услугите резервиращи се в него.

Ако сте регистриран потребител в сайта да пазите добре своите данни за достъп с цел недопускане на резервации направени от Вашия профил. Ако това се случи с Ваши данни, но не сте Вие или упълномощен от Вас потребител този който е направил съответните резервации, то Фентази травел ООД не носи отговорност, ако никой не се е свързал с компанията преди услугата да се е състояла или е била заплатена.

Термини

Услуга – В настоящите Общи условия за ползване, услуга се наричат предоставените от Биг Трип хотелски настанявания, самолетни билети, екскурзии, пакети, рент-а-кар наеми, застраховки, круизни екскурзии и всякакви допълнителни екскурзии и туристически услуги, които компанията предлага чрез свои доставчици.

Доставчик на услуга – Компания партньор на Фентази травел ООД, с който тя работи, с цел осъществяването на дадената услуга. Партньори могат да бъдат хотели, туроператори, круизни компании, рент-а-кар компании, самолетни компании и други подобни в сферата на туристическите услуги.
Онлайн резервация – Процесът, който потребителя на уебсайта извършва, за да резервира желаната от него услуга чрез функциите на уебсайта – запазване на съответната услуга, попълване на данни на потребителя с цел запазването й, онлайн заплащане на желаната услуга и онлайн или физическо на място в офис получаване на необходимите на потребителя документи, за потвърждение и ползване на съответната услуга.

Предмет на нашата услуга

Чрез интернет страницата ни www.fantasy-travel.eu  ние осигуряваме на потребителите си съдържание е с информативна и рекламна цел, чрез която всички видове услуги предлагани от нас ( хотелски резервации, самолетни билети, круизи, екскурзии, рент-а-кар) могат да бъдат резервирани чрез интернет. Ние представяме в сайта си тези услуги чрез системи на свои партньори, черпейки в реално време наличности и цени.
Информацията относно услугите които предоставяме, се основава на информацията, предоставена ни автоматично чрез екстранет от доставчиците ни, с изключение на случаи, в които този доставчик е Фентази травел ООД.


Ние не гарантираме, че абсолютно всеки детайл от предоставената от наш доставчик информация е вярна, точна или пълна и не носим отговорност за грешки ( както явни, така и печатни), за прекъсвания на интернет връзката, прекъсвания поради поддръжка на нашия уебсайт, за неточна, подвеждаща, невярна или непълна информация, в случай че става въпрос за услуга предоставена автоматично на сайта ни чрез система на наш доставчик.


Всеки доставчик на съответната услуга остава отговорен по всяко време за точността, пълнотата и точността на информацията (включително размера и наличността) която показва на нашия уебсайт. Нашият сайт не представлява и не трябва да се разглежда като препоръка или одобрение на качеството, нивото на обслужване, квалификация или оценка на дадено място за настаняване или друг вид услуга.
Нашите услуги са предоставени на разположение само за лична и некомерсиална употреба. Не е позволено тяхното препродаване, използване, копиране, мониторинг, изтегляне или възпроизвеждане на файл, информация, софтуер, продукти и услуги, без изричното съгласие и договаряне с Фентази травел ООД.

Точност и достоверност на информацията

Публикуваното на уебсайта съдържание е с информативна и рекламна цел и е възможно да има допуснати грешки. Съгласно чл. 28, ал.2 от ЗТ за достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на Туристическа Агенция Фентази травел ООД.

Защита на лични данни

Туристическа Агенция Фентази травел предоставя на своите клиенти възможност за проверка на вече направена резервация и свързаната с нея информация в уебсайта чрез въвеждане на изисканите лични данни на клиента и номера на конкретната резервация.
„Туристическа Агенция Фентази травел ООД събира и използва информацията за клиентите единствено за целите, предвидени в Договора за организирано пътуване и Общите условия към него.
„Туристическа Агенция Фентази травел ООД се задължава да не разкрива никаква лична информация за клиентите и да не предоставя събраната информация на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато:
- е получило изричното съгласие на потребителя;
- информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация при спазване на законово установените процедури;
- други посочени в закона случаи.

Със сключването на договор за организирано пътуване клиентът разрешава да му бъдат изпращани на обявения от него електронен адрес лични, рекламни или други търговски съобщения от „ФЕНТАЗИ ТРАВЕЛ“ ООД, както и информация за статута на възникнали вследствие ползването на сайта www.fantasy-travel.eu  правоотношения. В съответствие с правилата на закона Туристическа Агенция Фентази травел ООД предоставя възможност на всеки клиент безвъзмездно и по лесен начин да се откаже от получаването на този вид съобщения.

Цени и анулационна политика

В сайта www.fantasy-travel.eu има посочени цени и в лева, и в евро. Калкулацията на цените посочени в евро се извършва по фиксирания курс евро към лева 1.95583. При всяка една услуга ( хотелско настаняване, самолетен билет, екскурзия, наем на кола и др.) е посочено дали съответната цена е за целия престой, дали е на човек или на стая, какво включва и дали е крайна. Сумата, която клиента заплаща при направата на своята резервация е крайна, за целия заявен престой, за всички туристи и включва ДДС. При хотелски резервации градските такси се заплащат на място при напускане на хотела и стойността им е различна, в зависимост от локацията. Туристическа агенция Фентази травел не носи отговорност, ако потребителят намери по-ниска цена на рецепция в хотел или друг уебсайт от тази в сайта ни.

Анулационна политика

Фентази травел ООД представлява посредник на услугата между нейн партньор и нейния клиент/потребител на уебсайта. По всяко време чрез своя профил, потребителя може да провери статута на анулационните срокове на направените от него резервации, а ако не успява да направи това онлайн, то може да се свърже с компанията по някой от посочените начини в секция Контакти в сайта и да получи съответната информация. Компанията практикува стриктна анулационна политика, както следва:

При хотелски резервации и екскурзии – В много случаи дадена цена е non-refundable, което означава, че след резервиране онлайн, не е възможна анулация. Във всички останали случаи: Ако анулацията възникне 10 работни дни или по-малко от 10 работни дни преди датата на настаняване, удръжката от заплатената резервация е 100%. Ако анулацията възникне между 21 работни дни и 10 работни дни преди настаняване, се удържат 50% от сумата на хотелската резервация. Ако анулацията възникне повече от 21 работни дни преди датата на настаняване, не се удържа такса анулация.
NB! - В редки случай, някои хотели спазват своя собствена стриктна анулационна политика различна от тази на Фентази травел ООД – в тези случаи анулационната политика ще бъде изрично упомената в офертата!

При самолетни билети и рент-а-кар – Анулационната политика на партньорите на Биг Трип , предоставящи самолетни услуги са изключително стриктни. Именно затова, анулация на вече издаден и закупен самолетен билет не е възможна, независимо дали молбата за анулация възниква много време преди полета.
Извънредни случаи – Ако възниква молба за анулация, породена от здравен проблем или други форсмажорни ситуации, то Фентази травел ООД ще направи всичко необходимо, за да успее да възвърне на 100% заплатената от потребителя сума. За целта в повечето случаи се изисква документ, потвърждаващ форсмажорната ситуация – например бележка от лекар. Фентази травел ООД държи на своите клиенти изключително много и ще направи всичко възможно, за да удовлетвори молбата за анулация/промяна на клиентите си.

Невъзможност за настаняване -В редки случай е възможно Фентази травел да получи отказ от хотела да извърши съответното настаняване, което клиента вече е заплатил. Възможни ситуации са по-ранно затваряне или по-късно отваряне на съответния хотел или други форсмажорни обстоятелства. В такива случаи Фентази травел се задължава да предложи алтернативно настаняване. В случай на отказ от страна на клиента, то Фентази травел се задължава да върне платената от клиента сума в 30-дневен срок след отказа на клиента, получен в писмен вид. Суми се връщат само по банков път, не е възможно връщане на суми в брой.

Фентази травел ООД не носи отговорност по неизпълнение или неточно изпълнение на настоящия Договор, ако причините за това се дължат на потребителя, на действия на трето лице несвързано с Договора, на невъзможни за предвиждане събития и непреодолими сили от страна на Фентази травел или негови контрагенти.

В случай, че клиентът не е извършил плащане или е нарушил сроковете за заплащане, но не е уведомил компанията че няма да пътува, агенцията има право без съгласието на клиента, да анулира резервацията. В този случай агенцията не носи отговорност пред клиента и не дължи обезщетения или неустойки.

Промени на имена, дати, видове стаи и други параметри по направена резервация
Ако потребителят желае да направи промяна по направена от него вече резервация, то трябва да се свърже с Фентази травел възможно най-рано преди датата на заминаване/настаняване, за да изиска необходимите промени. Тези промени стават само и единствено на база Заявка и в писмен вид и е възможно да не бъдат осъществени.
Фентази травел си запазва правото да отхвърли желаните промени, ако нейният партньор ( хотел, туроператор или друг) отхвърли промяната. Ако вследствие на невъзможност за промяна и нежелание за пътуване от страна на потребителя поради тази причина, Фентази травел не е длъжна да върне сумата по неосъществената резервация. Подобни претенции се предявяват в писмен вид към Фентази травел ООД и към тях се подхожда индивидуално.

  • Туристически офис:
  • тел: 02/427 36 83
  • факс: 02/427 36 83
  • моб: 0888 02 03 04; 0888 215 266
  • email: info@fantasy-travel.eu
  • РАБОТНО ВРЕМЕ (с клиенти):
  • понеделник-петък 10:00-18:00
  • събота и неделя - почивен ден
  • Адрес:
  • гр. София 1756, България
  • ул. "Пловдивско поле" № 11, ет.6

Бюлетин

Абонамент за най-новите Оферти на Фантази Травел

Фантази Травел © 2018 Всички права запазени